Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Ziua Mondiala a Diabetului

În momentul de față, în lume sunt 425 de milioane de persoane cu diabet, în România sunt peste un milion din care cca.3600 copii

La inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății 14 Noiembrie este desemnată ca Ziua Mondială a Diebetului, marcată la nivel internațional și național de către toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) în parteneriat cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureș a organizat o conferință pentru persoanele cu diabet si familiile acestora, sâmbătă 17 noiembrie ac.începând cu ora 10,00 în Cetatea Medievală din Tg Mures, la cupola de sticlă.

In 14 noiembrie, in parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Mures s-a organizat un simpozion dedicat atat medicilor si cadrelor medicale, precum si pacientilor diagnosticati cu diabet zaharat.

Temele abordate au abordat impactul pe care diabetul zaharat îl are asupra persoanei cu diabet precum și a familiei, sloganul acestui an fiind “Diabetul și familia”.

De remarcat concursul de poze prin care 16 participanti au descris viata alaturi de diabet, la final acordandu-se senzori de glicemie premiantilor si voluntarilor implicati in activitatile asociatiei.

La finalul evenimentului au fost lansate baloane albastre spre cer iar Cetatea Medievala, Primaria si Spitalul Judetean de Urgenta Mures au fost luminate in albastru, in semn de solidaritate cu persoanele cu diabet.