Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Protestul ONG-urilor

Protestul ONG-urilor din judetul Mures privind alocarea la bugetul central a fondurilor pentru dizabilitate susutine ca acesta incalca Legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Alaturi de 20 e judete  din tara  si la Tirgu Mures, ONG-urile au contestat proiectul de buget din acest an care nu prevede fonduri pentru salariile asistentilor persoanali, indemnizatiile de crestere a copilului cu dizabilitati , copiii din orfelinate, indemnizatiile de handicap si alte cheltuieli care au fost lasate in grija  autoritatilor locale.

Participantii au solicitat asigurarea cheltuielilor de asistenta sociala si protectie a copilului de la bugetul central, infiintarea Fondului pentru Dizabilitate cu destinatie exclusiv pentru programe de tranzitie si insertie pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati precum si decontarea terapiilor si tehnologiilor asistive pentru copii si adulti.

Multumiri  celor care au manifestat pasnic precum si celor din ASCOTID care astazi in loc sa stea la TV au iesit sa ceara drepturile TUTUROR! Respect!