Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Forumul Asociatiilor De Diabet ed. 2022

În perioada 3-5 iunie 2022, a avut loc a treia ediție a Forumului Asociațiilor de Diabet, organizată de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici-Mureș-ASCOTID. La eveniment au participat 10 asociații de diabet din diferite zone ale României (Iași, Tg. Mureș, Constanța, Reșița, București, Argeș).

Întâlnirea a avut loc în județul Sibiu, la Păstrăvăria Albota, iar programul a fost structurat pe parcursul a trei zile. Pe agendă au fost workshopuri, grupuri de lucru și discuții cu reprezentanți din comunitatea medicală. În cadrul evenimentului, dr. Niti Pall, președintele International Diabetes Federation Europe, a avut o intervenție prin transmisiune live în care a salutat inițiativa noastră și ne-a oferit o serie de sfaturi pentru a ne atinge obiectivele în următoarea perioadă.

Prevenția în diabetul zaharat reprezintă o prioritate pe agenda noastră, având în vedere numărul tot mai mare de pacienți cu diabet zaharat de tipul 2. În acest sens, ne dorim să consolidăm parteneriatul cu medicii de familie, iar intervenția online susținută de doamna dr. Daciana Toma ne-a arătat suportul în această direcție. Începând cu acest an, au fost publicate modificări legislative care întăresc importanța prevenției diabetului zaharat cât și importanța colaborării între medicii diabetologi și medicii de familie. Acest lucru ne bucură și ne motivează să continuăm să venim în ajutorul comunității de persoane cu diabet sau a celor cu risc de a face diabet, cu proiecte care să le îmbunătățească viața.

La această ediție a forumului s-a pus accentul pe definirea scopului și valorilor comune, în scopul creionării parcursului comun de a da voce unui număr cât mai mare de persoane cu diabet din România și de a consolida colaborarea dintre comunitate, personalul medical și decidenți. Viziunea forumului asociațiilor de diabet este de a lucra împreună mai eficient pentru un impact pozitiv asupra vieții persoanelor cu diabet.

Mulțumim sponsorilor: Novo Nordisk, Roche si Sanofi.