Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

,,ECHILIBRU’’

Dragii mei prieteni,
In urma intalnirii noastre de sambata, 22 februarie cand, impreuna cu d-na dr. Irina Muntean si, bine-nteles cu toti participantii am atins subiectul ,,ECHILIBRU’’ si am dezbatut importanta acestuia in viata noastra de zi cu zi, d-na Rodica Molnar a sugerat sa continuam aceasta dezbatere, idee pe care o imbratisez si, in sustinerea ei, as aduce cateva argumente:
Primavara isi intra in drepturi; ne bombardeaza intreg ansamblul de simturi cu diversi stimuli placuti si ne apeleaza memoria, trezindu-ne nenumarate amintiri, mai ales celor care au adunat mai multe primavera in sacul vietii.
Spuneam in articolasul de la inceput de an,(daca l-ati citit), ca exista momente in natura foarte propice pentru a declansa schimbarea ,sau, pur si simplu pentru a-ti incarca bateriile.Trebuie doar sa le percepem ca atare; in orice actiune pe care o intreprindem suntem influentati de factori externi si interni pe care ii percepem insa diferit de la persoana la persoana, de aceea rezultatul participarii la un eveniment nu va fi acelasi pentru mai multe persoane.
Natura ne dicteaza uneori (atunci cand intram in rezonanta cu ea) ritmul, cadenta schimbarii. Pentru a ne propulsa in aceasta directie este nevoie de motivatie, care este intotdeauna personala si vointa, motorul care antreneaza intreaga fiinta sa reuseasca ceea ce isi propune.
De aceea propun tuturor cititorilor si in special prietenilor mei de la ASCOTID sa-si dedice un moment de meditatie in care sa ne privim ca intr-o oglinda pentru a ne cunoaste mai bine si a ne iubi pe noi insine, acceptandu-ne asa cum suntem, cu dorintele, aspiratiile noastre si mai ales in a fi constienti ca avem puterea de a ajunge unde dorim, asa cum, daca nu ne implicam constienti in crearea vietii noastre, vom regreta in zadar ulterior pentru nereusite si vom spune: ,,EU nu am noroc!”
Ca fiinte umane avem dreptul sa ne definim, fara a-I copia pe cei din jur, iar atunci cand ne vom cunoaste si accepta pe noi insine, vom putea spune ca am gasit echilibrul!!!!!!!!!!!!!!
Activitatile derulate in cadrul celor doua proiecte la care copii si tinerii de la ASCOTID participa , au scopul comun de a dechide orizonturi noi de cunoastere si dezvoltare personala, de a sprijini eforturile copiilor si parintilor in adaptarea la conditiile pe care Diabetul Zaharat insulino- dependent le impune in organizarea vietii de zi cu zi. Le multumim astfel celor care raspund initiativelor echipei si au incredere ca ceea ce facem si spunem are la baza interesul de a ajuta, de a fi acolo pentru a raspunde dilemelor fiecaruia in parte si a ne bucura impreuna de fiecare reusita.

Va doresc o primavara frumoasa si generoasa,
Psiholog Cozma Melania