Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Activitati de educatie

Activitati de educatie

 

In anul 2021, an sub semnul pandemiei COVID -19 am organizat marea majoritate a proiectelor in online, unde au avut accest mai multe persoane si astfel am reusit sa fim in contact direct cu membrii comunitatii, aducand informatii la zi despre legislatie, problemele generate de sarscov-2 si tot ce tine de noutati in tratarea diabetului zaharat.

Am participat in cadrul Forumui Roman de Diabet la demersurile initiate privind protectia suplimentara a pacientilor cu diabet in conditiile agravarii situatiei epidemiologice si problemele aparute in furnizarea serviciilor medicale.

Totodata am organizat cu un numar de 15 copii si familiile acestora programe de educatie, consiliere si informare in Centrul de Zi pentru copiii cu diabet, alternand prezenta fizica cu sistemul online. Aceste activitati fiind subventionate partial de Consiliul Judetean Mures ce ofera subventie centrului acreditat si licentiat.

Alaturi de RODIABET si COPAC am participat la evenimente online ce clarifica situatia pacientilor, ofera consiliere, aduce informatii pacientilor si cu ajutorul lectorilor s-a raspuns la nevoile acestora.

Nu am incetat sa acordam ajutoare celor ce au nevoie, constand in sisteme de monitorizare a glicemiei, teste si aparate de glicemie, ace si alte produse necesare gestionarii corecte a diabetului zaharat tip 1.

In urma propunerii facute de Federatia Romana de Diabet am fost nominalizati la premiul anual acordat de Federatia Internationala de Diabet pentru activitatea in sprijinul pacientilor cu diabet acordata de asociatiile de pacienti din Romania, fiind cea mai activa si vocala asociatie de pacienti.

Alaturi de alte asociatii de pacienti am depus memorii la Ministerul Sanatatii si CNAS , aratand problemele grave cu care se confrunta pacientii privind achizitia de sisteme de monitorizare a glicemiei si consumabile pentru pompele de insulina.