Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Prezentari medicale

In ultimul timp tot mai multi copii insulinodependenti sunt diagnosticati cu boala celiaca, din acest motiv am invitat-o pe Dr. Grama Alina-medic primar pediatru prezentand informatii despre cum se depisteaza, simptome, tratament si recomandari.

Cum tehnologia a patruns puternic in toate domeniile, dr. Muntean Irina – medic primar diabetolog a adus informatii proaspete despre Tehnologii avansate in Diabet prezentate la Congresul ATTD de la Paris . Cele mai importante noutati legate de senzorii de glicemie, pompele de insulina .

Din pacate costurile sunt foarte mari, firmele nu sunt interesate sa le aduca in Romania iar decontarea acestora pe Programul National de Diabet nici nu poate fi vorba atata timp cat un tanar peste 18 ani primeste un singur test pentru monitorizarea glicemiei.

In ciuda costurilor mari, multe familii au decis sa le achizitioneze din bugetul propriu astfel incat trauma intepaturilor repetate sa dispara si pentru a avea o imagine fidela in timp real a glicemiilor la copiii insulinodependenti.