Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Memoriu adresat Ministerului Sanatatii

Pozitia Asociatiei Copiilor si Tinerilor Diabetici Mures fata de decizia Ministerului Sanatatii privind acordarea senzorilor de glicemie unui numar restrans de copii si discriminarea la care sunt supusi tinerii si persoanele cu diabet tip 1 precum si reorganizarea Programului National de Diabet.

ASCOTID Mures militeaza pentru drepturile tuturor copiilor si persoanelor diagnosticate cu diabet tip 1.

Multumim tuturor celor care si-au exprimat punctul de vedere, au reactionat si in mod deosebit Doamnei Hegyi Piroska pentru argumentarea cauzei noastre si dr. Irina Muntean pentru atitudinea profesionala cu care pledeaza pentru drepturile pacientilor.

In cadrul Programului National de Diabet este asigurat cu titlu de gratuitate insulina hormon vital, insa pe langa aceasta familiile isi asigura din bugetul propriu testele de automonitorizare a glicemiei, absolut insuficiente, senzorii de glicemie, acele pentru penurile de insulina si determinarea glicemieie, Glucagon (produs  administrat in hipoglicemia severa), dextroza, alimente, analize, etc.

Pentru ca toti ne dorim tratamente moderne, medici devotati, asistenti educatori in cabinetele medicale si pentru ca nu putem pleca toti din tara sa beneficiem de un tratament civilizat, speram ca Ministerul Sanatatii si CNAS sa se gandeasca si la calitatea vietii pacientilor si viitorul acestora.

 

LINK WEBSITE MINISTERUL SANATATII

Acte normative în transparență

 
 
 

Leave a comment

five × 2 =