Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

DIA MOUNT CHALLENGE 2018 – PIATRA CRAIULUI

DiaMount Chanllenge, un proiect unic in Romania, realizat Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici Mures ce vrea sa demonstreze ca orice persoana diagnosticata cu diabet zaharat tip 1 poate practica sport, o activitate fizica, chiar si in conditii dificile, atata timp cat persoana respectiva are un control glicemic bun.

Prima etapa a proiectului DiaMount Challenge 2018, s a incheiat. Drumetia din aceasta prima etapa a avut loc in Muntii Piatra Craiului. Cei 20 de membrii ai echipei, tinerii diagnosticati cu diabet tip 1, impreuna cu organizatorii si cadrele medicale au plecat de la cabana Curmatura, au urcat pe Valea Crapaturii, la varful Turnu, au continuat pe crestele Pietrei Craiului pana la varful Ascutit dupa care au revenit la cabana.

A fost un traseu frumos, palpitant dar si dificil, cu urcari si coborari abrupte, grohotis si stanci. Proiectul a fost organizat si desfasurat cu mare atentie si in deplina siguranta. Toti tinerii au avut pe langa glucometre, sisteme de monitorizare continua a glicemiei care au permis vizualizarea permanenta a glicemiei pe tot parcursul escaladei. Cu ajutorul senzorilor tinerii au urcat si au coborat in siguranta fara frica de a face vreo hipoglicemie sau hiperglicemie din cauza efortului fizic intens si prelungit, oferindu-le confort, siguranta, griji mai putine si evident intepaturi doar pentru calibrare.

Toti participantii au trait intens aceasta experienta si s-au bucurat impreuna de fiecare moment al drumetiei.
Proiectul va continua in luna August, cu o noua provocare!

Multumiri sponsorilor: Roche Romania, Sanofi Romania, Novo Nordisk
Parteneri: Salvamont Zarnesti si SMURD Tg. Mures

www.ascotid.ro - DIA MOUNT CHALLENGE 2018 - PIATRA CRAIULUI - (2)