Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

DIA MOUNT CHALLENGE

Primul proiect din Romania, prin care se doreste a demonstra ca tinerii insulinodependenti pot escalada si muntii cu o monitorizare corecta a glicemiei.

ASCOTID Mures isi propune sa sensibilizeze autoritatile ca fara o monitorizare adecvata a glicemiei pe parcursul vietii tinerilor cu diabet zaharat, acestia pot dezvolta complicatii cronice datorate dezechilibrului glicemic.

Tinerii cu diabet primesc prin Programul National de Diabet doar 1 test/zi in conditiile in care se recomanda ca pe parcursul unei zile sa se efectueze un numar minim de cca 6-8 testari.
Prima etapa a proiectului presupune adaptarea la conditiile montane, de efort fizic intens si socializare, acesta s-a desfasurat in Muntii Ciucas in luna mai 2017.

In luna august urmeaza etapa finala a proiectului prin urcarea pe Mtii Fagaras cu un grup de tineri insulinodependenti insotiti de personal medical si coordonatorii proiectului cu dorinta de a demonstra ca nu este nici o diferenta intre persoanele sanatoase si cele cu diabet si astfel isi vor depasi limitelele.

Multumim sponsorilor Roche Romania, Sanofi Romania, Novo Nordisk si Decathlon precum partenerului SMURD pentru sustinerea si reusita primei etape a proiectului DIA MOUNT CHALLENGE!

Logo Accu-Chek

novosanofi-convertedSmurdwww.ascotid.ro - Dia Mount Challenge 2017 (19)