Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

DIA MOUNT – Muntii Fagaras

– DIA MOUNT 2017 –
Escaladarea Muntilor Fagaras cu tineri din ASCOTID Mures

Fereastra Mare – Vârful Cheia Bândei (2398 m) – Cabana Valea Sâmbetei

   Primul proiect din Romania prin care un grup de tineri insulinodependenti au escaladat muntii avand asupra lor senzori de glicemie pentru a demonstra ca ei pot practica sport si efort prelungit doar cu conditia unei monitorizari corecte a glicemiei.
   Dorim sa sensibilizam autoritatile ca un test/zi acordat prin Programul National de Diabet nu poate asigura o monitorizare optima in conditiile in care se recomanda 6-8 minimum pe zi.
   Organizatorii multumesc tinerilor pentru bucuria cu care au participat la proiect si spiritul de echipa creat in cele 3 zile.
   Visul lor de a urca deasupra norilor avand glicemii “sub control”a fost posibil cu ajutorul sponsorilor: ACCU CHEK, SANOFI ROMANIA, NOVO NORDISK, MEDTRONIC, ZKOPE HEALTCARE si DECATHLON
   Partenerii care au supravegheat starea de sanatate a participantilor alaturi de Dr Irina Muntean: SMURD TG MURES si SALVAMONT VICTORIA.
   Speram ca acest minunat si ambitios proiect sa continue si sa atraga atentia asupra nevoii tinerilor diagnosticati cu diabet zaharat tip 1.

www.ascotid.ro - DIA Mount 2017 (41)