Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

Asigurarea unei vieti sanatoase si promovarea bunastarii pentru toti la toate varstele

Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabila:
-= Asigurarea unei vieti sanatoase si promovarea bunastarii pentru toti la toate varstele =-
organizat de Administratia Prezidentiala si Biroul pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Presedinta ASCOTID Mures, dna Rodica Molnar a participat la invitatia Administratiei Prezidentiale, la Seminarul “Abordarea celui de-al treilea obiectiv de dezvoltare durabila: Asigurarea unei vieti sanatoase si promovarea bunastarii pentru toti la toate varstele”, organizat de Administratia Prezidentiala si Biroul pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii”.

Evenimentul a  reunit la Palatul Cotroceni experti si actori relevanti din domeniul sanatatii, cu scopul de a promova dialogul asupra politicilor.

Dupa alocutiunea rostita de Presedintele Romaniei Domnul Klaus Iohannis, au luat cuvantul Dna. Dr. Zuzsanna Jakab, director Regional pentru Europa, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Dna.Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, Razvan Vulcanescu CNAS, Dr.Attila Laszlo, Comisia de Sanatate din Parlamentul Romaniei, Conf.dr Diana Paun, secretar de stat si alte personalitati.

“Tara noastra se confrunta in continuare cu provocari precum tuberculoza, hepatitele, rata de acoperire vaccinala, accesul inegal la serviciile de santate, domenii in care trebuie sa avem politici clare, implementare si monitorizare. Sa nu uitam ca amenintarile la adresa sanatatii publice sunt tot mai multe si, dincolo de a rezolva problemele cu care ne confruntam deja, trebuie sa avem capacitatea de a anticipa si de a fi pregatiti pentru a face fata noilor provocari, in vederea asigurarii unei vieti sanatoase si, implicit, a bunastarii pentru toti cetatenii, indiferent de varsta. Tocmai de aceea, este atat de important ca sanatatea sa fie o prioritate pentru orice guvernare”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis in cadrul seminarului.

Concluzia este ca Romania mai are multe de schimbat in politicile de sanatate iar guvernantii sa tina cont ca Romania aloca cei mai putini bani pentru sanatate din intreaga Europa.

www.ascotid.ro - Eveniment Administratia Prezidentiala - Cotroceni - (11)