Bd. 1 Decembrie 1918, nr 162 - Targu Mures , Romania
+4 0753. 316.623

ASCOTID Trail Race 2017

Cea de-a III-a ediție a ASCOTID Trail Race, competiție sportive dedicata atat persoanelor cu diabet, cat si persoanelor sanatoase, a avut loc duminica, 1 octombrie 2017, pe Platoul Cornești din Targu Mureș.

Cea de-a III-a ediție a ASCOTID Trail Race, competiție sportive dedicata atat persoanelor cu diabet, cat si persoanelor sanatoase, a avut loc duminica, 1 octombrie 2017, pe Platoul Cornești din Targu Mureș.

ASCOTID Trail Race, acțiunea sportiva care urmărește asocierea dintre activitatea fizica ai starea de sanatate. Evenimentul a reunite peste 400 de participanti care au parcurs kilometri intregi pe poteci marcate, bucurandu-se de frumusetea peisajelor, dar mai ales de starea de bine conferita organismului de activitatea fizica. Au participat 50 voluntari si 40 copii si tineri alergatori diagnosticati cu diabet zaharat.

Inițiatorii acestui eveniment sportiv sunt membrii ASCOTID – Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici. Inființata în 2006, asociația militeaza pentru promovarea, sprijinirea şi apararea intereselor copiilor si tinerilor diabetici, respectiv a familiilor acestora. Competitia si-ai propus sa promoveze sportul in randul persoanelor cu diabet, sa traga un semnal de alarma privind creșterea alarmanta a numarului de copii diagnosticati cu diabet insulinodependent si sa reduca stigmatizarea acestora privind practicarea sportului in scoli si colectivitati.

Proiectul este singular în Romania, el fiind premiat la Gala COPAC 2016 cu premiul pentru cea mai buna campanie de sanatate.
Ambasadorii proiectului au fost persoane diagnosticate cu diabet, care practică sport de performanța: Gavin Griffits, ultramaratonist si purtatorul tortei olimpice la Jocurile Olimpice in anul 2012; Gabriela Airinei, prima persoana din Romania care a facut turul Romaniei pe bicicleta pentru a aduna bani în sprijinul copiilor diagnosticaţi cu diabet; Ionuț Birsan, un tanar care şi-a gasit echilibru in sport; Mihai Comsa, Ana Maria Georgescu si Ionut Dragan membrii echipei de triathlon Sports & Diabetes, participanti la diferite competitii sportive.

Principala probă a fost cea de Semimaraton, care implica parcurgerea a 21 km, probele secundare fiind cursele Cross (9 km), respectiv Cursa Copiilor (1,7 km).

Multumim sponsorilor fara de care nu am fi putut realize acest reusit eveniment sportiv:
ACCU CHEK, SANOFI, NOVO NORDISK, AZOMURES, DANUBIUS HOTEL, AUCHAN, GRAND HOTEL, ALLIAT AUTOEXCELENTA, DJST MURES, HIRSCMANN AUTOMOTIVE, VIZUAL MED, LIONS INTERNATIONAL, CAROBY SRL, GRAND PAN DOR.

Mutumiri aducem partenerilor: PRIMARIA TG MURES, OUTDOOR, MURES RUNNERS, JUNIOR PARTY CLUB, GOLD GYM, SALVAMONT MURES, SMURD, RHEUMCARE, RADIO ROMANIA TG MURES, ZI DE ZI.

Pentru mai multe informații:
http://www.trailrace.ascotid.ro
https://www.facebook.com/Ascotidtrailrace/